Parlementslid Van Achter vroeg aan de Minister-President wat de Brusselse regering exact publiek zou maken: “Wordt bijvoorbeeld ook de agenda meegedeeld? Wat gebeurt er met de goedgekeurde nota’s? Daarin staat namelijk het beleid vervat. Wat zijn we ermee te weten dat de regering een masterplan heeft goedgekeurd als we niet weten wat dat plan inhoudt?”

Van Achter bleef deels op haar honger zitten. Zo worden de nota's en rapporten die de beslissing van de ministerraad ondersteunen niet openbaar gemaakt. "Het blijft bij een samenvatting, dus hebben we niet veel gewonnen bij het openbaar maken van de beslissingen.” Bovendien kreeg de N-VA'ster ook geen antwoord op haar vraag of er ook werk gemaakt wordt van de toepassing van de wetgeving rond openbaarheid van bestuur. Deze wet stelt dat iedereen het recht heeft elk bestuursdocument te raadplegen, maar de Brusselse regering houdt constant onwettig documenten achter. De wet openbaarheid van bestuur "werd niet besproken", klonk het ontwijkend.

Noot: Ondertussen zijn we een week later. 9 februari was de deadline die de regering zelf naar voor had geschoven om de beslissingen publiek te maken.  Deze zijn echter nog steeds nergens te bespeuren. Op een nieuwe datum durven ze zich niet vast te pinnen. “Zo snel mogelijk…,” blijft het vaag.