Eén stadsgewest, één beleid
De Brusselse N-VA heeft een tienpuntenprogramma klaar voor onze hoofdstad. Het belangrijkste daarvan is de fusering van de 19 Brusselse gemeenten tot één stadsgewest dat één beleid voert voor alle Brusselaars. “De N-VA is ervan overtuigd dat de Brusselaar naar vooruitgang snakt. Dat heel wat Brusselaars een trendbreuk willen, de stad willen in beweging krijgen, dat problemen mogen benoemd worden en kordate antwoorden vereist zijn. Dat is voor ons de inzet van deze verkiezingen”, meent Cieltje Van Achter.
De Vlaamse aanpak werkt
Karl Vanlouwe, Brussels lijsttrekker voor het Vlaams Parlement, prees de Vlaamse aanpak in Brussel. Hij verwees naar het Nederlandstalig onderwijs: “Het Nederlandstalig onderwijs is een echt kwaliteitslabel geworden, dat erkent elke Brusselaar. Maar ook op vlak van cultuur, welzijn en integratie van nieuwkomers mogen de Vlaamse inspanningen gezien worden. De Vlaamse aanpak werkt. Laat ons die goede Vlaamse recepten nu ook in onze hoofdstad gebruiken.”
Efficiënter en veiliger
Elias Kartout, lijsttrekker voor de Kamer, benadrukte het belang van een goed en efficiënt veiligheidsbeleid voor Brussel. “De zes politiezones in Brussel tellen 5.200 politiemensen die zich dag en nacht voor onze veiligheid inzetten. Maar de complexe organisatie van de 6 politiezones staat een snel en krachtdadig optreden bij onverwachte gebeurtenissen in de weg. De fusie van de politiezones zou de politie zoveel efficiënter maken met behoud van een sterke lokale wijkwerking”, oordeelt Elias Kartout.
Brusselse troeven om te schitteren
Ook op de Europese lijst van de N-VA krijgt een Brusselaar een prominente plaats. Assita Kanko, tweede op de Europese lijst, brak een lans voor de meerwaarde die Europa biedt voor de Brusselaars. “Brussel is als een eerste date. Spannend en sexy. Maar al snel: ingewikkeld, vergeet die tweede date maar. Zo gaat het ook bij bedrijven die Londen omwille van de Brexit verlaten. Heel weinig ondernemingen kiezen voor Brussel. Dat is jammer, want Brussel heeft veel troeven en zou kunnen schitteren in de wereld. We pakken het Brusselse wanbeleid aan en voeren een actief beleid om nieuwe instellingen, buitenlandse ondernemingen en talenten aan te trekken”, zegt Assita Kanko ambitieus.
Kwestie van willen en durven
De N-VA wil voor Brussel een trendbreuk met het verleden en kiest daarom voor verandering om te kunnen vooruitgaan. “Vooruitgang in Brussel is mogelijk. Dat is geen kwestie van kunnen, maar van willen en durven”, besluit lijsttrekker Cieltje Van Achter.